Президент обіцяв, генпрокурор казала про покарання – а як насправді?- ч. 2

Президент обіцяв, генпрокурор казала про покарання – а як насправді?- ч. 2

Всі керівники Держави та правоохоронних органів обіцяли та запевняли про початок та посилення жорсткої боротьби з корупцією та крадіжками державного майна.

Обіцянки – цяцянки

Прокуратура «почула» та, попри досвід з нардепом Трухіним, своїми діями почала в відкриту втілювати принцип – СВОЇМ ВСЕ, ЧУЖИМ ЗАКОН.

Зеленський обіцяв-2

Суть справи

Я в статті: «Президент обіцяв, генпрокурор казала про покарання – а як насправді?» виклав про перебіг кримінальної справи, пов’язаної з порушеннями законодавства при приватизації державного майна та з крадіжкою державних земельних ділянок.

Всі керівники Держави та правоохоронних органів обіцяли та запевняли про початок та посилення жорсткої боротьби з корупцією та крадіжками державного майна, але ця історія має цікаве продовження. І ця історія не на користь Держави.

Нагадаю: при проведенні приватизації ДП «ШОВКОРАДГОСП «ЩОРСЬКИЙ» земельна ділянка державної власності площею 131 га “загубилася”, а потім опинилася у власності зазначених бізнесменів. Тобто, факт злочину слідчими та прокурорами встановлено – факт крадіжки землі, але при цьому Д. Сенниченко не відстороняє цього начальника РВ шановну пані Миргородську Г. Ю. від посади ні по факту підозри, ні по факту такої нахабної поведінки при врученні підозри. А чому? Відповідь зрозуміла.

Подолаємо корупцію

І тут, в черговий раз, згадалися слова Президента та Генпрокурора про неухильну боротьбу з такими явищами, але це все залишилося на словах.

По моїй інформації, 24.12.2021 суддя виніс ухвалу про повернення обвинувального акту прокурору.

Я припустив, що суддя вважає, що слідство проводили нефахові слідчі та прокурори. Розумієте, в простій справі, де встановлено факт крадіжки державної землі, яка неможлива без рішень та дій чиновників, які «загубили» цю державну землю при приватизації та забезпечили переоформлення у приватну власність – судді здалося недостатньо наказів та розпоряджень цих чиновників, які дослідили слідчі та прокурори. А може, з наявністю першого заступника ОДА в групі обвинувачених, у судді виникли інші переконання? Але суддя мабуть прав, бо далі своє «справжнє обличчя» показала обласна прокуратура і здається все це робилося навмисно.

Дніпропетровська обласна прокуратура

Що заявляє прокурор

По наявній в мене інформації, 20 січня 2022 року посадова особа Дніпропетровської обласної прокуратури виносить постанову, якою встановлює факт тяжкої хвороби підозрюваної Миргородської Г. Ю., факт лікування у стаціонарі, виділяє кримінальне провадження відносно неї в окреме провадження та зупиняє його у зв’язку з хворобою.

Враховуючи інформацію про тяжкі та численні діагнози – я бачу перед собою інваліда, чого не скажеш з поведінки самої пані Миргородської при врученні підозри, де вона жваво бігала від правоохоронців та ще змогла вдарити поліцейського. Відео у статті: «ПРИВАТИЗАЦІЯ В НАДІЙНИХ РУКАХ»

Миргородська

Чиновник дуже хворий але замінити ніким

Незважаючи на те, що у прокурора здригнулося серце та він зупинив всі дії до одужання Г. Миргородської, то Д. Сенниченко залишається непохитним – не відсторонює хворого чиновника та не призначає замість нього виконувача обов’язків начальника РВ ФДМУ.

Висновки

Ось так, з’являється ціле явище – слідчі, які отримують достатню зарплатню з бюджету, прокурори – також зарплатня з бюджету – а земля у держави вкрадена. Засудженні відсутні і земля не повернута у державну власність.

В даному випадку цікаво чи будуть дії правоохоронних органів послідовими, чи це черговий приклад коли кримінальна справа закриється, Держава залишиться зі шкодою, а чиновники залишаться безкарними?

Якщо з випадком крадіжки державної землі це складно, тоді здається, що напад на поліцейського доводити не складно, бо все зафіксовано на відео та купа свідків. Але для прокуратури і це є неможливим або відробляється команда про гальмування. А команда здається обласному прокурору може бути тільки від Офісу Генпрокурора, чи я помиляюсь і там діють самотужки?

Отож, Президент та Генпрокурор кажіть і далі про покарання – хоч приємно про це чути.

Блог автора – постійне посилання на статтю

Качур Д. М. , член Громадської ради при ФДМУ , експерт з питань приватизації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.