Катастрофа з правами громадян

Катастрофа з правами громадян

Порушення прав громадянина

У своїй статті Звільнимо Уповноважену Л. Денісову РАЗОМ я написав про те, як звернувся з 7-ма заявами (26,27,30 липня та 2 серпня) до нардепів та Голови ВРУ щодо фактів протиправної бездіяльності Уповноваженого Л. Денісової, які встановленні рішеннями судів та просив вжити заходів щодо звільнення з посади за порушення присяги.
На 16 вересня 2021 мене запросили у Комітет ВРУ з прав людини для реалізації своїх прав заявника по заяві № 2 від 26.07.2021 року. При цьому до цього вже надходив лист від цього Комітету про розгляд моєї заяви – тобто спочатку хтось неправомочний розглянув, а потім запропонували скористатися своїми правами
Але заяви були до народних депутатів, які особисто повинні розглядати заяви громадян та по результатам розгляду нардепи мають право звертатися або надавати пропозиції до ВРУ та її органів, але ніяк не пересилати заяву до розгляду у комітет.
А як відбулася розмова у Комітеті дивиться самі. Але мені стало жахливо, що керівники секретаріату комітету ВРУ з прав людини не знають порядок розгляду звернень громадян, не знають Закон “Про звернення громадян” та положення Закону Про статус народних депутатів в частині розгляду звернень і взагалі не розуміють, як потрібно забезпечити виконання прав громадян.

Сумно, але потрібно нагадувати представникам влади та нардепам про наші права – бо якщо мовчки то зовсім наплюють на людину.

Блог автора – постійне посилання на статтю

Качур Д. М. , член Громадської ради при ФДМУ , експерт з питань приватизації.

2 Replies to “Катастрофа з правами громадян”

  1. Дуже сумно, що комітет з прав людини не знає елементарних прав

  2. Всё делается намеренно, чтобы не нести ответственности . В любом случае могут потом откреститься и отсудиться , заявив, что была нарушена процедура рассмотрения.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.